Hoeve met jaarsteen 1742

Beschrijving

Oorspronkelijk langgestrekte hoeve (nok loodrecht op straat), met jaarsteen 1742. Parallel ermee, doch gescheiden door aarden erf, schuur naar verluidt van 1909.

Verankerde bakstenen hoeve van negen traveeën met opkamer in de zuidwesthoek, onder zadeldak (Vlaamse pannen); gecementeerde plint. Oostgevel met aangepaste muuropeningen en poorten met houten latei. Zuidgevel: tuitgevel met overhoeks topstuk en schouderstukken met zandstenen dekplaat; muurvlechtingen van gesinterde baksteen. Aangepaste muuropeningen op de begane grond. Top gemarkeerd door gekalkte muurbanden en kruiskozijn met zandstenen kwarthol beloop; ontlastingsboog van gesinterde steen; hogerop gevelsteen met jaartal 1742 en gedicht rondboogvenster. Westgevel: aangepaste of gedichte muuropeningen; deels bewaarde zandstenen omlijstingen. Stal- en schuurgedeelte (19de eeuw): rechthoekige muuropeningen met houten latei.

Ten oosten verankerde bakstenen schuur van vier traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen); rechthoekige muuropeningen met houten latei; ingebouwd bakhuis.