Stadswoning Het Gulden Schip

Gemeente Lier
Straat Rechtestraat
Locatie Rechtestraat 19, Lier (Antwerpen)

• Adrescontrole Lier (adrescontroles: 07-11-2007 - 07-11-2007).
  • Inventarisatie Lier (geografische inventarisatie: 01-01-1990 - 31-12-1990).

Juridische gevolgen

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Rechtestraat, Hoogbrug en Neteboord tussen Rechtestraat en Kerkstraat

is deel van de vaststelling als bouwkundig erfgoed Stadswoningen Het Gulden Schip en De Gulden Wijzer

Beschrijving

Zogenaamd Het Gulden Schip, gedecapeerde lijstgevel met verkleinende ordonnantie van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse en mechanische pannen), uit eind 18de - begin 19de eeuw. Rechthoekige vensters in vlakke arduinen omlijsting met ijzeren hekjes. Met getande baksteenfries. Aangepaste begane grond.

• MORTELMANS J. & VAN DER WEE H., Een historische wandeling. Het Lierse stadsbeeld in de 18e en 19e eeuw, in 't Land van Ryen, 1963, p. 144-145.

Auteurs: Kennes, Hilde