Desmedtstraat

Beschrijving

Maakt deel uit van de hoofdas Van Aertselaerstraat-Minderhoutdorp-Desmedtstraat die het dorp van zuid naar noord doorsnijdt; loopt in zuidelijke richting naar Hoogstraten, in noordelijke richting splitsing naar Meer (noordwesten) en Meerle (noordoosten); op de Vander Maelenkaart (circa 1854) verloopt de hoofdas nog langs de ongeveer parallel lopende Minderhoutsestraat.

Bron: DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Hoogstraten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n4, Brussel - Turnhout.
Auteurs: De Sadeleer, Sibylle