Hal

Beschrijving

Sterk vertakte straat, vertrekt van de Bredaseweg en loopt in oostelijke richting naar het gelijknamige, oude afgelegen grensgehucht; open, landelijke omgeving met concentratie van 19de- en 20ste-eeuwse hoeven.

Op het kruispunt met de Schoorstraat ligt de zogenaamde O.-L.-Vrouwkapel van 1924, na de Tweede Wereldoorlog vergroot: verankerd bakstenen rechthoekig gebouwtje onder zadeldak met aandaken (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen); met spitsbogen opengewerkt portaal met puntgevel; dubbele korfboogdeur met bovenlicht; gedrukt bakstenen tongewelf met gordelbogen en trekankers, vloer van cementtegels.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle