Bovenrij

Gemeente Herentals
Deelgemeente Herentals
Straat Bovenrij

• Inventarisatie Herentals (geografische inventarisatie: 01-01-2001 - 31-12-2001).

Beschrijving

Gelegen in het centrum tussen de Bovenpoort en de Grote Markt. Heterogene lintbebouwing van twee tot drie bouwlagen met aan winkel- of horecafunctie aangepaste benedenverdieping.

Nummers 11, 17, 23, 25, 51, 52, 63, 65, 77 en 79 met neoclassicistische bepleisterde en beschilderde lijstgevels. Nummer 67 met brede, gebogen erker naar ontwerp van J. De Wit van 1932. Nummer 49 met hardstenen gedenksteen "Ernest Claes was hier in de kost bij Fien Jansens 1898-1905". Beeldbepalend Francescopaviljoen (nummer 30, 1964, 1976), horend bij het scholencomplex "Instituten Sint-Jozefsdal" in de Nonnenstraat (nummers 1, 6-16).

• Stadsarchief Herentals, Bouwaanvragen 1.778.511, 1932.

Auteurs: Steyaert, Rita