Wechelsebaan

Beschrijving

Drukke transitbaan richting Wechelderzande, gekarakteriseerd door verspreide, heterogene bebouwing. Nummer 200 met typische hoektravee; verbouwing aan de gang (1998). In het nummer 72 bleef nog een gedeelte van de bakstenen romp van de zogenaamde "Witte Molen" bewaard; gebouwd als graanwindmolen in 1840; ontmanteld in 1943 en in 1960 ten dele afgebroken.

• AERTS J. en WILLEMS J., Lille, het Croatendorp, Lille, 1981, p. 230-232.

Bron: KENNES H. & STEYAERT R. 2001: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Herentals, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n3, Brussel - Turnhout.