Eenheidsbebouwing

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eenheidsbebouwing

Beschrijving

Eenheidsbebouwing bestaande uit een combinatie van drie centrale topgevels geflankeerd door lijstgevels (nummer 99 aangepast); twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken, gedateerd 1897 (zie gevelsteen in top nummer 97). Baksteen met verwerking van natuursteen voor decoratieve elementen onder meer gevelaflijning, muurbanden en gevelstenen. Overwegend rechthoekige vensters; rondboogvensters in de toppen. Nummers 95, 96, 97: reliëfversiering met neo-Vlaamserennaissance-elementen (onder meer leeuwenkoppen) in de boogvelden van de benedenvensters. Nummers 93, 94, 98 met tegelversiering of baksteenmozaïeken.

Aanvullende informatie

De uiterst rechtse woning van de oorspronkelijke reeks (huisnummer 99) werd verbouwd met verlies van erfgoedwaarde.

Auteurs: Jacobs, Els