Lodorp

Beschrijving

Straat uitlopend op het kerkplein. Het voormalige ommuurde kerkhof werd in het derde kwart van de 20ste eeuw omgevormd tot parkeerplaats. De ingang van het naast de kerk gelegen en vroeger bekende "pensionaat van Lo" ligt aan de Pittemstraat. Gevelwanden met rijhuizen op verspringende rooilijn, voornamelijk van het breedhuistype, één of twee bouwlagen hoog.

Nummer 29, 31, 35-37, 48. Op de oude rooilijn gelegen dorpswoningen van één bouwlaag met oude kern. Aangepaste witbepleisterde of gecementeerde gevels onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) met behoud van zijaandak(en) met muurvlechtingen.

Auteurs: Lanclus, Kathleen