Kerkstraat

Beschrijving

Vroegere Beekstraat en Dikkelvenne-Dorp met 19de-eeuws dorpscentrum ontstaan bij de nieuwe Sint-Petruskerk, ingeplant op de hoek van de huidige Gemeentehuisstraat en de toegangsdreef tot kasteel Baudries.

Vrij verspreide, heterogene bebouwing met nog enkele typische 19de-eeuws dorpshuizen in het dorpscentrum.

Rechts van de straat, in het veld, verwaarloosde bakstenen kapel, uit het derde kwart van de 19de eeuw. Rechthoekig gebouwtje onder zadeldak met voorpuntgevel afgezet met bakstenen pilasters en klimmende baksteenfries. Rondboogdeur met ijzeren waaier.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke