Kloosterstraat

Beschrijving

Eén van de hoofdstraten in de dorpskom, vertrekkend aan het Sint-Antoniusplein ter hoogte van de parochiekerk. Vroeger Molenstraat geheten, namelijk parallel verlopend aan de Molenbeek (ten oosten) en aan de tot kort geleden nog vrijwel onbebouwde Molenkouter en Loodkouter (ten westen). Op laatst genoemde kouter bevond zich de zogenaamde Krakeelmolen, een stenen oliewindmolen van het bovenkruiertype die in 1950 werd gesloopt. In het begin van de straat zijn voornamelijk eenvoudige dorpshuizen gelegen die veelal werden gemoderniseerd en hun oorspronkelijk landelijk karakter verloren, onder meer nummer 11, een voormalige onderwijzerswoning van één bouwlaag die werd verhoogd en aangepast; vanaf 1966 gemeentehuis.

• DEVOS P., De gemeentehuizen in Oost-Vlaanderen, Gent, 1982, p. 697-699.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke