Bosstraat (Eke)

Beschrijving

Grensstraat met de hoofdgemeente Nazareth en met De Pinte, waarbij de pare nummers op grondgebied Eke liggen. Verspreide bebouwing met verschillende kleine achterin gelegen hoevetjes doch met aangepaste parementen en vensters, onder meer nummer 70 en 150, beide met muurankers "1776" en nummer 166, met behoud van de gewitte hekpijlers, rechts met nisje voor heiligenbeeld, en 18de-eeuws bakhuis van het samengestelde type, links van het hek, met gewit aandak van voorhal. Nummer 182 met geelgekalkte gevels op gepikte plint en vensters met luiken behield een 19de-eeuws voorkomen.

Bron: BOGAERT C. & LANCLUS K. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Deinze - Nazareth, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen