Geografisch thema

Kwakstraat

ID
5969
URI
https://id.erfgoed.net/themas/5969

Beschrijving

Straat met bochtig tracé op de grens van de Latemse meersen tussen de Leie en Meersbeek en de beboste heuvels van Heidebergen. Slechts bebouwd in de loop van de 20ste eeuw, voornamelijk op de beboste linker straatzijde. Enkele percelen maakten deel uit van de verkaveling "Heidebergen" van de "C.V. Het Architectenhuis" in de jaren 1930 onder meer nummer 3, zogenaamd "Kama Deva", een villa van architect M. Neerman van 1937 in een op de landelijke Hollandse villa's geïnspireerde zakelijke stijl en nummer 6, zogenaamd "Beukenhof", daterend van 1938 en in 1942 verbouwd door architect J. Lippens, eveneens in landelijke stijl.

  • ALLAERT D., Architect Marc Neerman (1900-1944). Leven en werk: een overzicht, onuitgegeven licentiaatsverhandeling R.U.G., 1983, p. 68-70.

Bron: BOGAERT C. & LANCLUS K. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Deinze - Nazareth, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Omvat
    Villa

  • Is deel van
    Sint-Martens-Latem


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Kwakstraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/5969 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.