Bachtekerkstraat

Beschrijving

Gekasseid smal zijstraatje van de Leernsesteenweg, doodlopend op de oude Leiebocht met links, vrijgemaakt rechthoekig pleintje met parking voor het oude Sint-Petrus- en Pauluskerkje. Links straatwand met rijhuisjes van twee of één bouwlaag en meestal aangepaste parementen, onder meer nummer 6, thans pastorie, met kleine voortuin afgesloten door fraaie ijzeren hekken. Nummer 5 (dorpswinkeltje) en nummer 9, vroegere herbergen zogenaamd "De lustige reizigers" en " 't Veer", laatstgenoemde met veerdienst. Rechter straatwand, deels parking en oudere bebouwing onder meer met de eerste gebouwen van de kleuterschool van Sint-Vincentius. In de knik van de straat, ijzeren hek aan vierkante pijlers met siervaasbekroning van de villa zogenaamd "Oude Leie" met tuin afdalend naar de rivier (nummer 22).

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen