Emiel Clauslaan

Beschrijving

Zogenaamd naar de Leieschilder die hier zijn verblijf had. Deel van de in 1720 rechtgetrokken steenweg Gent-Kortrijk, van de grens met Deurle tot de Dorpsstraat. Tot de splitsing met de Oudestraat min of meer evenwijdig met de Leie, met aan noordzijde enkele oudere en talrijke nieuwe villa's in grote tuinen reikend tot de Leie, onder meer nummer 147 en 149, een villa met conciërgewoning in regionalistische stijl van circa 1930.

Oud, nog gekasseid tracé met onder meer zogenaamd "Gasthof Halifax" (nummer 143) met oude kern, mogelijk van vroegere herberg.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen