Vredebergklooster

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vredebergklooster

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Vredeberg

Beschrijving

Eertijds deel uitmakend van het Vredebergklooster. Herhaaldelijk aangepast breedhuis onder geknikt zadeldak (Vlaamse pannen), met kern opklimmend tot de 17de eeuw.

Heden gecementeerde lijstgevel van vier traveeën en twee bouwlagen; aangepaste rechthoekige muuropeningen; in tweede travee rechthoekige deur in vlakke omlijsting met links ernaast rechthoekige poort onder houten latei. Uiterst rechts bewaard rondboogpoortje in zandstenen omlijsting met imposten en sluitsteen; rechts ervan bewaarde rest van afgeschuinde zandstenen sokkel. Bewaarde muurvlechtingen in linker zijgevel.

Aanvullende informatie

Linkerpoort onder houten latei werd vervangen door rechthoekige muuropening. De gevel is wit beschilderd. Boven de rondboogpoort hedendaags kubusvormig volume met opschrift "Vredeberg".

• Informatie verkregen van IOED IGEMO, maart 2018.