Stationstraat

Beschrijving

In 1859 wordt het tracé van de Financestraat uitgekozen om het dorp te verbinden met het station, vandaar dan ook "Stationsstraat". Het station, gesloten in 1955, maar nog aangewend voor blokverrichtingen tot in 1973, is heden geïntegreerd in het Dominiek Savio Instituut als kinderopvang en thuisbegeleidingscentrum.

Naast arbeidershuizen ook winkelpanden en herenhuizen. Nummer 4, voorheen brouwerij Lebbe, nog in beperkte mate bewaard, de rest is gesloopt voor sportcentrum Ogierlande naar ontwerp van Buro II (Roeselare). Tevens meerdere hoeven, onder meer nummer 28.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol