Endstraat

Verbingsstraat tussen Gerheide(straat) en de Sint-Jansstraat met de moderne Sint-Janskerk.

Bij het begin van de straat bevindt zich een grosso modo driehoekig pleintje met de kapel van Gerheide. Verderop links (nummer 7) ligt de school van Gerheide, waarvoor grond werd aangekocht in 1935, de bouwwerken werden beëindigd in 1942, hetzelfde jaar geregistreerd op het kadaster; sobere baksteenbouw onder gecombineerde pannen bedaking; gekarakteriseerd door verspringende volumes van één bouwlaag en rechthoekige muuropeningen. Achter de school ligt de watertoren van 1972, zie gevelsteen, met kegelvormige kuip op betonnen pijlers en centrale bakstenen schacht.

• Kadasterarchief Antwerpen, Mutatieschetsen Balen, schetsen 1942/30 (nummer 7).