Adolf Reydamslaan

Beschrijving

Laan afgezet met paardenkastanje en getypeerd door al dan niet aaneengesloten eengezinswoningen uit de jaren 1920 en 1930, vaak met typische verwerking van gekleurde baksteen en/of erkers, onder meer nummers 5, 15-17, 28-30, (respectievelijk ingetekend op het kadaster in 1924, 1928, 1926 en 1927) en 56, waarvoor niet gesigneerde bouwaanvraag van 1926. Nummer 12, zogenaamd "De Zonne", met kleurrijke sgraffitopanelen in de boogvelden. Nummers 9 en 20 met art-deco-invloeden, ingetekend op het kadaster in 1933 en 1935, en nummer 29 aansluitend bij de nieuwe zakelijkheid met typisch afgeronde hoek, ingetekend op het kadaster in 1934.

• Archief Technische Dienst Mol, 1.778.511, Bouwaanvragen, 1926 (nummer 56).
  • Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Mol, schetsen 1924-1/16 (nummer 5), 1928/29 (nummer 15), 1926-1/5 (nummer 17), 1927/30 (nummers 28-30), 1933/27 (nummer 9), 1935/28 (nummer 20), 1934/28 (nummer 29).

Bron: KENNES H. & STEYAERT R. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Mol, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n5, Brussel - Turnhout.