Baron van Eetveldeplein

Beschrijving

Plein in het centrum van Mol, voorheen zogenaamde "Comedieplaats" naar het Comediehuis van 1804, dat gesloopt werd in 1970. Thans genoemd naar de vooraanstaande Mollenaar Baron van Eetvelde die tijdens het bewind van Leopold II uitgroeide tot een belangrijk staatsman. Gekarakteriseerd door de opvallende vormgeving en kleurschakering van nummer 3.

• Profiel van Mol, Mol, 1971, p. 437.

Bron: KENNES H. & STEYAERT R. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Mol, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n5, Brussel - Turnhout.