Ontvoogdingsstraat

inventaris bouwkundig erfgoed \ geheel \ straat

Locatie

Provincie West-Vlaanderen
Gemeente Menen
Deelgemeente Onbepaald
Straat Ontvoogdingsstraat

Administratieve gegevens

Gebeurtenissen
  • Inventarisatie Menen (geografische inventarisatie: 01-05-2002 - 31-10-2002).

Juridische gevolgen

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Van de Koningstraat naar de Ambachtenstraat; recht tracé. Rijbebouwing uit het begin van de 20ste eeuw. Overwegend arbeidershuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen -al dan niet geknikte- zadeldaken. Eenvoudige bakstenen lijstgevels al dan niet beschilderd of bepleisterd (nrs. 18, 44, 46 en 54). Ook verschillende gevels verfraaid door het gebruik van o.m (muizentand-) friezen: nrs. 29, 33, 37, 41-43, 47, 51.
Tussen nr. 71 en 73, elektriciteitscabine: bakstenen lijstgevel van één bouwlaag, geritmeerd door rondbogige muuropeningen met radvormige roedeverdeling. Centrale deur aangepast tot rechthoekige deuropening. Aflijnende fries.

Bron: De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Scheir O. 2004: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Menen, Deelgemeenten Menen, Lauwe en Rekkem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL7, (onuitgegeven werkdocumenten).

Relaties

Geen afbeelding beschikbaar

maakt deel uit van Menen

Menen (Menen)

omvat Basisschool Centrum

René Gombertstraat 1A, Ontvoogdingsstraat 32, Menen (West-Vlaanderen)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.