Scheldepark-Hotel Nautilus

Beschrijving

Voormalig "Scheldepark-Hotel Nautilus" ten zuiden van de Van Cauwelaertsluis, van 1958 naar ontwerp van Stan Soetewey.

Hoteltoren van zes bouwlagen onder licht ingebogen dak: metalen skelet met beglaasde wanden en beschilderde bakstenen hoekpartijen; brede luifel voor café-restaurant, waardoor groot overdekt terras ontstaat. Lagere waaiervormige achterbouw van beschilderde baksteen met typische versieringen in reliëf; rechthoekige muuropeningen. Sinds circa 1975 leegstaand en sedertdien levensgevaarlijk vervallen.

Auteurs: Plomteux, Greet; Himler, Albert

Aanvullende informatie

Het gebouw werd afgebroken in 1986. Het stond op op de hoek van de Scheldelaan en de Kruisschansweg, aan de toegang van de Kruisschanssluis en het Hansadok.

• Informatie verkregen van Eric Van den Brandt, 2012.
  • Informatie verkregen van Johan Jaspers, 2019.