Noordlandbruggen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Noordlandbruggen

Beschrijving

Noordlandbruggen: twee vakwerkbruggen, type Warren, één voor spoor en één voor wegverkeer, van 260 meter uit 1975 over de toen verwezenlijkte en 120 meter brede Schelde-Rijnverbinding voor binnenschepen.

• BAETENS R. (ed.), Industriële revoluties in de provincie Antwerpen, Antwerpen, 1984. Hoofdstuk De haveninfrastructuur, door HIMLER A., p. 313-337.
  • HIMLER A., 100 jaar Amerikadok, in De Lloyd, 18 september 1987, p. IV, VII en Antwerpen, XXX, nummer 4, 1987, p. 158-169.
  • HIMLER A., Wandeling langs de oude Noorderdokken, in Historische Wandelgids voor Groot-Antwerpen, door J. DE HONDT, e.a., Antwerpen 1977, p. 199-237.
  • HUYBRECHTS L. e.a., Het maritiem kroegenboek, Antwerpen, 1989.
  • Jaarverslag 1991. Stad Antwerpen, Havenbedrijf, Technische Dienst.