Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

L-vormig, bakstenen woonstalhuisje van één bouwlaag onder zadeldak (respectievelijk met de nok parallel en loodrecht op de straat, Vlaamse en mechanische pannen), van circa 1857, ingeplant op deels omhaagd en deels ommuurd terrein. Woning van vier traveeën met rechthoekige muuropeningen met arduinen dorpels; geprofileerde, bepleisterde daklijst en houten kroonlijst. Zijgevels met muurvlechtingen; rechter zijgevel met opkamer aan zuidoostzijde en rondboogluik onder gesinterde bakstenen druiplijst. Haakse stal met rechthoekige muuropeningen onder houten latei. Moestuin achteraan.

• Kadasterarchief Antwerpen, mutatieschetsen Berendrecht 1857/9.