Beschrijving

Monumentale hoeve met losstaande bestanddelen, uit het begin van de 20ste eeuw, met populierenrij aan straatzijde. Centraal, bekiezeld erf met L-vormig woonstalhuis (haakse stalling en aansluitend wagenhuis) van circa 1911 (mogelijk oudere kern) ten zuidoosten (nok parallel aan en loodrecht op de straat), schuur van circa 1905 ten westen (nok parallel aan de straat) en bijkomende stalling (nok loodrecht op de straat) van circa 1875 ten noordoosten. Verankerde bakstenen gebouwen met gecementeerde plint, onder pannen zadeldaken; getoogde of rechthoekige muuropeningen.

Woning onderkelderd aan noordzijde: rechthoekige betraliede opkamervensters onder houten latei en halfcirkelvormige venstertjes erboven; zuidoostelijke gevel gemarkeerd door verwerking van gele baksteen voor muurbanden, muizentandfries en ontlastingsbogen; haakse stalling links met puntgevel waarin rechthoekige poort onder I-balk, rondboogluik en oculus.

Langsschuur van zeven traveeën en bijkomende stalling van vier traveeën, geritmeerd door lisenen met sierankers.

• Kadasterarchief Antwerpen, mutatieschetsen Berendrecht 1870/6, 1878/13, 1893/19, 1905/25, 1911/22.