Zegelaan

Beschrijving

Straat die vanaf het kruispunt van de Bloemenlaan en Prinses Marie-Josélaan in zuidelijke richting tot aan de Pauwhoflaan loopt. Na de Eerste Wereldoorlog aangelegd in uitvoering van het verkavelingplan "S.A. Bre­de­ne-sur-Mer lez Ostende" van 1905; verlengd in 1978 vanaf de Frank­rijklaan in het kader van nieuwe woonuitbreidin­gen. Aanvankelijk "Avenue de la Reine", tijdens de Tweede Wereldoorlog heette de weg "Rubenslaan".

Villabouw waarvan de oudste villa's opklimmen tot de jaren 1920. Bij het kruispunt met de Pauwhoflaan recente particuliere woningen (villa's en rijwoningen).

• CUYPERS J.M., Bredense straatnamen, in Jaarboek Ter Cuere, 1994, p. 71.
  • HANDSCHOEWERKER E., 2. Oude villawijk – Bredene Duinen, in Ter Cuere, Jaarboek 1987, p. 86.