Peter Benoitlaan

Behoort tot De Haan-aan-Zee, grondgebied Klemskerke.

Korte, rechte straat tussen de Stationsstraat en de Henri Pitterylaan. Naamgeving als eerbetoon aan de Vlaamse componist Peter Benoit (1834-1901) afkomstig uit Harelbeke.

Residentiële straat gekenmerkt door villa's en koppelwoningen. De oudste bebouwing klimt op tot het einde van de 19de eeuw (zie de nummers 3-5), voorts huizenbouw uit het interbellum (zie nummer 7) en verder in de straat recentere huizen uit de jaren 1950 en 1960. Op de hoek met de Stationsstraat beeldbepalende aanwezigheid van de tweegezinsvilla zogenaamd "BEAU SITE" (zie Stationsstraat nummer 23) en "LE MAQUIS" (aan de Peter Benoitlaan), beschermd als monument bij M.B. van 27/06/2003.

• Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/01871.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia