Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Langgestrekte hoeve, van rond 1854, met een met gras begroeid erf ten zuiden, weiland ten noorden en wilgenrij ten westen (straatzijde).

Verankerd bakstenen gebouw van drie + vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok haaks op straat, mechanische pannen en golfplaat), uiterst rechtse travee als uitbreiding van rond 1879.

Aan noordwestzijde onderkelderde woning met beluikte rechthoekige vensters en dito deur onder houten latei; bewaard houtwerk.

Aan noordzijde uitspringende stal met steekboogpoorten al dan niet onder druiplijst van gesinterde baksteen.

• Kadasterarchief Antwerpen, mutatieschetsen Berendrecht 1854/7, 1879/7.