Hertstraat

Beschrijving

Zogenaamd naar de aldaar vanouds gevestigde en thans verdwenen "Hostelrye Den Herdt". Noord-zuid verlopende straat; oorspronkelijk tussen Wapenplein en noordelijke stadswal (thans Van Iseghemlaan); na slechten van de vesten (1865-1875) doorgetrokken tot de huidige Albert I-promenade. Aaneengesloten bebouwing; oorspronkelijk eclectische villa's en pensions uit het laatste kwart van de 19de eeuw, thans grotendeels vervangen door residenties en appartementsgebouwen uit de tweede helft van de 20ste eeuw en tot elf bouwlagen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda