Dorpswoningen ()

Alleenstaande kleinschalige dorpswoningen van twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel met straat, mechanische pannen); nummers 235-237 zijn erfgoedwaarde verloren door verbouwing en sloop.

Auteurs:  Hooft, Elise

Dorpswoningen ()

Alleenstaande kleinschalige dorpswoningen van twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel met straat, mechanische pannen); nummers 173-175 en 237 van rond 1935, nummer 235 van rond 1932.

Bakstenen enkelhuizen met licht getoogde muuropeningen, nummers 173-175 met bekronende tegelpaneeltjes. Nummers 235-237 met bijkomende haakse stal.

• Kadasterarchief Antwerpen, mutatieschetsen Berendrecht 1932/27, 1935/22 en 24.

Auteurs:  Kennes, Hilde