Karel Mestdaghstraat

inventaris bouwkundig erfgoed \ geheel \ straat

Locatie

Provincie West-Vlaanderen
Gemeente Brugge
Deelgemeente Brugge
Straat Karel Mestdaghstraat

Administratieve gegevens

Gebeurtenissen
  • Inventarisatie Brugge - Deelgemeenten Koolkerke, Sint-Jozef en Sint-Pieters (geografische inventarisatie: 01-11-2002 - 31-05-2003).

Juridische gevolgen

Beknopte karakterisering

Beschrijving

De straat loopt van de Oostendse Steenweg met een lichte bocht naar de Sint-Pietersstatiedreef. Op het eind van de straat vormt de aftakking naar de Kanunnik Duclosstraat de afbakening van een driehoekig plein met lindebomen. In 1933 aangelegd en genoemd naar de Brugse componist Karel Mestdagh (1850-1924). Geasfalteerde weg, bomen op de voetpaden. Aaneengesloten bebouwing met eenvoudige woningen van twee bouwlagen en twee/ drie traveeën. Enkele huizen uit het begin van de jaren 1930, verder overwegend uit de jaren 1950 en 1960. Nummer 31 is een vrijstaande, eenvoudige villa uit het interbellum.

  • SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, Brugge, 1977, p. 103.

Bron: Gilté S., Vanwalleghem A. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeenten Koolkerke, Sint-Jozef en Sint-Pieters,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL12, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia & Vanwalleghem, Aagje

Datum tekst: 2005

Relaties

Geen afbeelding beschikbaar

maakt deel uit van Sint-Pieters-op-de-Dijk

Brugge (Brugge)

omvat Burgerhuis van 1939

Karel Mestdaghstraat 4, Brugge (West-Vlaanderen)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.