Oude Oostendse Steenweg

Beschrijving

Vroegere bocht van de Oostendse Steenweg nu fungerend als verbindingsstraat. Wanneer de Oostendse Steenweg in 1934 wordt verbreed blijf het bochtige gedeelte van de weg bestaan en krijgt de naam Oude Oostendse Steenweg.

Op een kaart van 1693 is de straat afgezoomd met bomen, voorts weergave van de zogenaamde "Karnemelkhoeve", kasteel "Rustenburg" en de "Zandwegemolen", tot op heden aanwezig in het straatbeeld.

Heden verspreide bebouwing overwegend bestaande uit woonhuizen tot stand gekomen in de jaren 1950-1960. Naast de woonfunctie ook concentratie van horecafunctie onder andere ondergebracht in de "Zandwegemolen".

• Rijksarchief Brugge, Fonds Mestdagh, nummer 1526.
  • SCHOUTEET A. 1977: De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, Brugge, p. 158.