Gemeentehuis van Lillo

Beschrijving

Voormalig gemeentehuis van 1877. Baksteenbouw; drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat) met aandaken.

Eclectische lijstgevel met aflijnende lisenen en licht middenrisaliet onder bekronend puntgeveltje, beschilderde omlopende banden en omlijstingen. Brede segmentboogvensters of gekoppelde rondboogvensters (tweede verdieping) met ruitvormige roedeverdeling. Risalietvenster in bredere verdiepte rondboog, hogerop radvenster. Rondboogdeur in beschilderde geprofileerde omlijsting met driekwartzuiltjes. Verankerde zijpuntgevels met aanzetstenen.

Auteurs: Plomteux, Greet