Antoine Bréartstraat

Beschrijving

Gebogen noord-zuid verlopende straat tussen de Zeedijk-Het Zoute en de Kustlaan. Aangelegd na de oostwaartse uitbreiding van de reeds bestaande Zeedijk van Knokke-Bad in 1908. Zogenaamd naar Antoine Bréart, burgemeester van Sint-Gillis van 1909 tot 1929 en lid van de raad van bestuur van het Gemeentekrediet van België; bezat onder meer in deze straat vele eigendommen. Voornamelijk handels- en appartementsgebouwen uit het laatste kwart van de 20ste eeuw, in aansluiting bij de aaneengesloten zeedijkbebouwing.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda