Blancgarinstraat

Beschrijving

Rechte straat tussen de Paul Parmentierlaan en de Lippenslaan, genoemd naar Ernest-Stanislas Blanc-Garin, kunstschilder wonende in Knokke (1843-1916). De straat wordt circa 1950 genivelleerd; voordien was het een duinhoogte waarop Blanc-Garin een villa had. Het oostelijke gedeelte van de straat is opgenomen in het verkavelingplan van het consortium Verwee-Van Bunnen-Dumortier (1887) als "Rue S"; het westelijke gedeelte wordt pas later, in het interbellum aangelegd. De bebouwing van de straat bestaat voornamelijk uit appartementen gebouwd vanaf de jaren 1950, tot zes bouwlagen, die de oorspronkelijke bebouwing van het eerste kwart van de 20ste eeuw grotendeels vervangen. Nummers 8-14 is een overgebleven samenstel van rijhuizen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda