Blinckaertlaan

Beschrijving

Gebogen laan vertrekkend van de Boslaan ten zuiden tot de Zoutelaan ten noorden. Zogenaamd naar de Blinkaartduinen en -panne, die in 1865 en 1885 door de Watering van de Zoutepolder worden beplant met onder meer doornen en sparren tegen verdere opstuiving van het zand, wat in de loop der jaren zou uitgroeien tot het huidige Sparren- of Koningsbos (zie Boslaan). Bebouwing gesitueerd in het deel tussen het Valkenpad en de Zoutelaan, namelijk losstaande witgeschilderde villabebouwing aanleunend bij de zogenaamd landelijke stijl, opklimmend tot het midden van de 20ste eeuw, onder meer nummer 4 "De Herder" met rieten bedaking.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda