Burg. Frans Desmidtplein

Beschrijving

Rechthoekig plein dat de Elisabetlaan onderbreekt tussen de Lippenslaan en de Piers de Raveschootlaan. Aangelegd circa 1909 samen met het gedeelte van de Elisabetlaan tussen de Lippenslaan en het Albertlaan. Toen "Eeuwfeestplein" genoemd, na de Tweede Wereldoorlog genoemd naar F. Desmidt (1882-1944), burgemeester van Knokke van 1927 tot 1940, die gestorven is als politiek gevangene in de Tweede Wereldoorlog. Plein wordt gedomineerd door het gedenkteken voor de Eerste Wereldoorlog, en is omzoomd door appartementsgebouwen uit de tweede helft van de 20ste eeuw, tot zes bouwlagen, bijvoorbeeld nummer 10, geel bakstenen appartement van de jaren 1950.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda