Kalvekeetdijk

Beschrijving

Belangrijke dijk (een gedeelte van de Evendijk, aangelegd in de 9de eeuw) die het grondgebied van Westkapelle doorsnijdt vanaf de grens met Heist tot aan de Hazegrasstraat. Eerst gekende vermelding als "Calvekedijk" in 1336. Een gedeelte van de dijk was eigendom van de historische "Kalvekeethoeve" die er het weiderecht op bezat.

• COORNAERT M., Westkapelle en Ramskapelle: de geschiedenis, de topografie en de toponimie van Westkapelle en Ramskapelle met een studie over de Brugse Tegelrie, Tielt, 1981, p. 419-420.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda