Schuur

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Schuur

Beschrijving

Voormalige schuur, deel uitmakend van de aanpalende oude hoeve met aanhorigheden. Het betreft een ingebouwde, verankerde bakstenen constructie onder zadeldak (nok loodrecht op straat, mechanische pannen), van rond 1872.

De heropgevoegde puntgevel heeft een gevelbreedte van vier traveeën, met twee centrale venstertraveeën geflankeerd door links een poort en rechts een toegangsdeur. De gevel is verder voorzien van rechthoekige vensters met oude hardstenen dorpels. Ontlastingsbogen van gesinterde baksteen zijn gebruikt voor de korfboogpoort en de halfcirkelvormige venstertjes in de top. In recente tijden is een hardstenen hoge plint aangebracht en zijn de houten lateien en gecementeerde rechtstanden vervangen door hardstenen omlijstingen. Het vensterschrijnwerk is bewaard gebleven. maar dat van de poort en de toegangsdeur is vervangen. Recent zijn de vensters voorzien van luiken naar oud model en is het pannendak hernieuwd.

• Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders, Dia’s, Zandvliet, 2.
  • Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders, Postkaarten, Zandvliet, C3, C8.