Beverlaai

Beschrijving

Tussen de Doorniksewijk en de Condédreef. De oudste vermelding gaat terug tot 1362 als Beverstraete. Tot 1954 kwam men van de Doorniksewijk in de Beverlaai via een overbouwde poort behorende bij een woning in de Doorniksewijk.

Basisbebouwing. Overwegend burgerwoningen en vrijstaande bebouwing aansluitende bij de villabouw onder meer nummer 2, naar ontwerp van W. Duttart van 1938, nummer 4, naar ontwerp van C. Beyaert (Izegem), van 1932 en nummer 28 en nummer 30 zogenaamd "Villa Monique" en nummer 99/ Condédreef. Ook kwalitatieve nieuwbouw, nummer 5, van 1990, naar ontwerp van P. Robbrecht en H. Daem, in samenwerking met S. Delaere.

• Stadsarchief Kortrijk 16, nummer 12809 (of 195/38); 17, nummer 10561.
  • VAN HOONACKER E., Duizend Kortrijkse straten, Kortrijk, 1986, p. 48-50.