Korte Steenstraat

Beschrijving

Van de Grote Markt naar de Lange Steenstraat. Het tracé wordt reeds weergegeven bij Sanderus (1641). Vroeger samen met Lange Steenstraat, Steenstraat genaamd. Heden geplaveide winkelwandelstraat. Op de hoek met de Lange Steenstraat bevinden zich nog resten van een steen (kelder). De oudst zichtbare bebouwing gaat terug op de 17de eeuw, onder meer nummer 2 A en nummer 15 met behouden moerbalken. Het huidige straatbeeld wordt bepaald door 19de-eeuwse bepleisterde gevelparementen onder meer nummers 13, 14 en 23. De straathoeken worden getypeerd door panden met afgeschuinde hoektravee. Verscheidene vernieuwde parementen uit de eerste helft van de 20ste eeuw, onder meer nummer 27 met typerend uitzicht uit de jaren 1930 zie erker bekroond door balkon met afgeronde rechter hoek. Overwegend nieuwe puien ten gevolge van de commerciële functie, onder meer nummer 17 winkelpui naar ontwerp van L. Demunnynck.