Papenstraat

Beschrijving

Van de Rijselsestraat naar de Vismarkt. In 1308 genaamd "in vico qui dicitur vicus presbiterorum", naar het aldaar gelegen Jezuïetenklooster. Huidige straatnaam al van 1313: Paepenstraete, tot in de 18de eeuw. In 1768 en 1789 "Priesterstraate", in 1795 verkeerdelijk vertaald in "Rue du perroquet". In 1936 weer huidige naam. Nummer 15, geboortehuis van Dr. Snellaert, zie gedenkplaat. Was voorheen belangrijk omwille van vleeshuis uit 1720, gesloopt in 1971. Oostkant nu grotendeels ingenomen door uitbreidingen van stadhuis en bank.

• VAN HOONACKER E., Duizend Kortrijkse straten, Kortrijk, 1986, p. 366-367.