Cannaertstraat

Gemeente Kortrijk
Deelgemeente Marke
Straat Cannaertstraat

• Inventarisatie Kortrijk (geografische inventarisatie: 01-05-2000 - 31-07-2003).

Beschrijving

Van de Bosstraat tot de Sint-Annastraat met twee uitlopers naar de Marionetten. Straatnaam ontleend aan de heerlijkheid "Ter Canne" op Kortrijk-Buiten en Marke. Reeds vermeld in 1649, in 1770 was het "Cannestratken" en op de Atlas der Buurtwegen (1843) was het zuidelijk gedeelte, op Marke gelegen, buurtweg 12 of "Kannestraet" en het noordelijk gedeelte buurtweg 13 of "Cannaertstraet". Vanaf 1910 werd het zuidelijk deel eveneens Canaertstraet, later Kannaertstraat en sinds 1981 huidige schrijfwijze. Verspreide bebouwing, hoofdzakelijk bestaande uit hoeves.

VAN HOONACKER E., duizend Kortrijkse straten, Kortrijk, 1986, p. 82-83.

Bron: WVL5