• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Lillo-fort met veer en getijdehaven

Beschrijving

Sedert 1963 Poldermuseum, ter illustratie van het vroegere polderleven. Rijhuis van acht traveeën en twee bouwlagen onder twee afgewolfde daken (nok dwars op de straat, Vlaamse pannen), vermoedelijk in de 19de eeuw samengesteld uit twee oudere panden.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met gepikte plint, gevelbeëindiging door gelede architraaf, blinde fries en geprofileerde daklijst. Rechthoekige vensters op individuele lekdrempels waaronder paneeltjes. Rechthoekige deuren. Vóór het museum: anker en molenstenen, overige museumstukken binnen tentoongesteld in een oorspronkelijk kader zoals onder andere "boerenkamer" en "herberg".

Auteurs :  Plomteux, Greet