Vlaswaagplein

Gemeente Kortrijk
Deelgemeente Bissegem
Straat Vlaswaagplein

• Inventarisatie Kortrijk deelgemeenten (geografische inventarisatie: 01-03-2001 - 31-08-2002).

Beschrijving

Doodlopende straat in het verlengde van de Bissegemsestraat. Ontstaan wanneer bij de aanleg van de spoorweg Kortrijk-Wervik in 1853 de Kleine Ieperstraat onderbroken wordt en voor het station een pleintje wordt aangelegd. In 1912 aanleg van personen- en goederenstation, ten bate van de vlashandelaars. Aanvankelijk deel van de Gullegemsesteenweg. Vanaf de jaren 1920 "Statieplaats", later "Stationplein". Sinds 1981 huidige benaming. Nrs. 4-12 en 20-24 eenheidsbebouwing van twee bouwlagen onder geknikt zadeldak.

VAN HOONACKER E., duizend Kortrijkse straten, Kortrijk, 1986, p. 515-516.

Bron: WVL5