Eenheidsbebouwing van drie woon- en winkelhuizen

Beschrijving

Eenheidsbebouwing van drie woon- en winkelhuizen, waarvoor bouwaanvraag van 5 augustus 1904 naar ontwerp van Edward Van Not. Opdrachtgever was H. Dubois, marmerbewerker en steenkapper gevestigd aan de Plantijnlei 112. Eclectische stijl: neoclassicistische lijstgevels alternerend met neo-Vlaamserenaissance-topgevels, geüniformeerd door natuurstenen parement. Hoekpand nummer 1 met afgeschuinde hoek waarop jaartal 1905, behouden winkelpuien; nummer 3 met vereenvoudigde benedenvensters links en rechts van originele inkom; stijlvolle begane grond van nummer 165 ingeruild voor storende winkelpui; alle ramen vernieuwd.

Auteurs: Plomteux, Greet