Zuidstraat

Beschrijving

Straat van de Markt tot de Reningesteenweg. Het eerste deel van de Zuidstraat (nummers 1 tot en met 19, nummers 2 tot en met 34) ligt binnen de historische stadskern van Lo en valt binnen de afbakening van het beschermd stadsgezicht van Lo (M.B. van 23.11.1994). Een aantal panden met oudere, 18de-eeuwse kernen zijn bewaard, zie Zuidstraat nummers 1-3. Zuidstraat nummers 18-20 heeft mogelijk ook een 18de-eeuwse kern zie de brede en hoge opkamer. Voorts panden uit de wederopbouwperiode en panden met verbouwde parementen.

Auteurs: Vanneste, Pol