Noordooststraat

Gemeente Lo-Reninge
Deelgemeente Onbepaald
Straat Noordooststraat

• Inventarisatie Lo-Reninge (geografische inventarisatie: 01-07-2002 - 31-12-2003).

Beschrijving

Landelijke straat van het dorp Noordschote (Noordschoteplein) tot de grens met Zuidschote (Ieper). Het tracé van deze bijna rechte straat is reeds aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) en het primitief percelenplan (circa 1835). De naamgeving gaat als "Oost straete" minimaal terug tot het primitief percelenplan, wijziging van deze benaming bij de fusie met Lo-Reninge. Verspreide bebouwing met kleine hoeves uit de wederopbouwperiode. Tevens wordt de straat gekenmerkt door lage boerenarbeidershuizen (onder meer nummer 6) en ommegangkapelletjes toegewijd aan de zeven smarten van Maria.

Auteurs: Vanneste, Pol