Noordschoteplein

Beschrijving

Langwerpig gebogen straatplein van de Steenweg Reninge-Noordschote tot Drie Grachten. Aan dit straatplein liggen de belangrijkste gebouwen van het dorp onder meer de Sint-Barnabaskerk en de pastorie (ten westen van de kerk) zie infra (Noordschoteplein zonder nummer en nummer 11). Voorts situeert zich hier de dichter bebouwde dorpskom, onder meer lintbebouwing met huizen van één à twee bouwlagen van de jaren 1920 tot 1950. Ten noorden van de kerk, klein hoevetje met losstaande bestanddelen (nummer 12). Burgerhuizen van twee bouwlagen: nummer 4 (zie infra), nummer 7 (zie infra), nummer 11 (zie infra), nummer 17 (zie infra), nummer 24, nummer 30. Lage boerenarbeidershuizen: nummers 2-4 (verbouwd), nummer 9, nummer 16 (zie infra), nummer 22.

Auteurs: Vanneste, Pol