Geografisch thema

Drie Kastelenstraat

ID
7827
URI
https://id.erfgoed.net/themas/7827

Beschrijving

Schaars bebouwde straat, gelegen in het geïsoleerde oostelijke deel van Peutie, als verbinding tussen de Ravaartstraat en de grens Steenokkerzeel-Perk; dit oostelijke gedeelte dat van de rest van Peutie wordt afgescheiden door de E19, behield zijn oorspronkelijk landelijke karakter en sluit aan bij het beschermde Floordambos, dat grotendeels gelegen is op grondgebied Melsbroek-Steenokkerzeel. Voorheen Kasteelstraat genoemd, sinds de fusie met Vilvoorde Drie Kastelenstraat, naamgeving die refereert aan de aanwezigheid van drie kastelen in de gemeente, waarvan er twee gelegen zijn aan deze straat: Kasteel Ravaart van 1863 met bewaarde bijgebouwen (nummers 32-36) en dienstwoningen en Kasteel Huyenhoven van 1860-1861 (nummer 60).


Bron: KENNES H. met medewerking van STEYAERT R. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Vilvoorde, Deelgemeenten Vilvoorde en Peutie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB1, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Omvat
    Bijgebouwen van kasteel Ravaart

  • Omvat
    Kasteeldomein Huyenhoven

  • Omvat
    Kasteeldomein Ravaart

  • Omvat
    Personeelswoning

  • Omvat
    Personeelswoning

  • Is deel van
    Peutie


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Drie Kastelenstraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/7827 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.