Huis E. Durlet

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Huis E. Durlet

• is aangeduid als beschermd monument Woning pianist E. Durlet

Beschrijving

Woonhuis voor Emmanuel Durlet, pianist, opgetrokken in 1928 naar ontwerp van Eduard Van Steenbergen. Breed uitgewerkte bakstenen gevel met rustige, evenwichtige opbouw: centraal benedenvenster corresponderend met woonkamer/keuken, geflankeerd door gelijkaardige deur en poort van inkom/trapzaal en garage; tweede bouwlaag met verschillende kleine kamers en gang parallel aan de gevel. Bovenvensters met vernieuwde aluminium ramen.

• Plannen uit privé-archief E. Van Steenbergen jr.
  • VAN DEN BERGHE V., Eduard Van Steenbergen. Bouwmeester en binnenhuiskunstenaar (1889-1952), Antwerpen, 1955, p. 16.

Auteurs :  Plomteux, Greet